Pohjois-Suomen Messut, messut, rakentajamessut, rakentaminen, remontointi, sisustus, sisustaminen, sisustusmessut, sisustussuunnittelu, sisustussuunnittelija, remontoija, rakentaja, korjausrakentaminen, uudisrakentaminen, omakotitalo, kesämökki, vapaa-ajan asunto, asunto, koti, LVI-työt, sähkötyöt, katon korjaaminen, seniori, vanhus, ikä-ihminen, kotihoito, apuvälineet, seniorimessut, seniori-messut, ysävä-palvelu, ystävyys, kirjamessut, kirjallisuus, kirja, kirjat, lukeminen, matkailu, harrastukset, harrastus, vapaaehtoistyö, perhe, kumppani, aviopuoliso, terveys, terveet elämäntavat, terveydenhoitopalvelut, sairaanhoito, mieliala, Eteenpäin, koulutusmessut, rekrytointi, koulutus, työelämä, oppilas, oppilaat, koululaiset, koululainen, opiskelija, opiskelijat, koulutusvaihtoehdot, yliopisto, korkeakoulu, ammattikorkeakoulu, ammattikoulu, jatko-opiskelu, kymppiluokka, ammatti, työntekijä, työnhakija, yrittäjä, yritys
fb Facebook Instagram You Tube
ajankohtaista

Yläkuva: yleisö jumppasi Aira Samulinin johdolla Seniori-Messuilla v. 2013

Ajankohtaista


Tiedote 7.6.2017

Kansainvälinen messujen päivä 7.6.2017
Suomalaiset Pohjoismaiden aktiivisimpia messukävijöitä.

Keskiviikkona 7.6. vietetään Kansainvälistä messujen päivää. Suomi onkin varsinainen messumaa, jossa järjestetään vuosittain pitkälle yli sata erilaista messutapahtumaa. Messut kokoavat väkeä eri paikkakunnilla aina Helsingistä Rovaniemelle asti. Väkilukuun suhteutettuna suomalaiset ovat harvinaisen aktiivisia messuilijoita. Suomessa järjestetään monia Pohjoismaiden suurimpia ja vetovoimaisimpia tapahtumia. Messuilla on suuri talousvaikutus ympäristölleen, varsinkin alueiden hotelli- ja ravintolatoiminnalle. Suomessa messuja on järjestetty pian 100 vuoden ajan. Suomen vanhin alan toimija Suomen Messut perustettiin vuonna 1919.
Suomalaiset ovat kehittäneet myös maailman mittakaavassa ainutlaatuisen messukonseptin, Asuntomessut. Jo viiden vuosikymmenen ajan on rakennettu johonkin päin Suomea kokonainen asuinalue esittelemään asumisen uusimpia suuntauksia. Tämän kesän heinä-elokuussa asumisen uusimpiin innovaatioihin tutustutaan Mikkelissä. Messujen menestykselle ei näy loppua – henkilökohtaisten tapaamisten rooli on vain vahvistunut nykymaailmassa, missä tutkimustenkin mukaan digitaalisuus ja tapaamiset ovat vahvimmin kasvavat markkinoinnin keinot. Ammattitapahtumilla on tärkeä rooli eri alojen täydennyskoulutuspaikkoina; messuilla eri alojen ammattilaiset myös verkostoituvat keskenään ja päivittävät tietonsa alan viimeisimmistä uutuuksista. Kymmeniä tuhansia eri alojen ammattilaisia kokoontuu vuosittain omiin tapahtumiinsa.
Kuluttajille suunnatuissa tapahtumissa on tarjolla tietoa, elämyksiä ja uutuuksia eri toimialoilta aina matkailusta kulttuuriin ja hyvinvoinnista muotiin. Kasvussa on trendi jonka mukaisesti järjestetään useita tapahtumia samanaikaisesti ja kävijät pääsevät tutustumaan niihin kaikkiin samalla lipulla – mm. ruoka-, viini- ja kirjamessujen yhdistelmiä on monessa eri kaupungissa. Messut ovat Mainonnan Neuvottelukunnan tutkimuksen mukaan seitsemänneksi suurin media Suomessa. Messualan globaaliksi markkina-arvoksi lasketaan nykyisin noin 55 miljardia dollaria. Messujärjestäjien etujärjestö Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry (aiemmin Messujärjestäjien Unioni ry) avaa Kansainvälisenä messujen päivänä uudet nettisivunsa, joille on koottu tiedot Suomessa järjestettävistä messuista. Sivuilta www.messutsuomessa.fi löytyy myös vinkkejä ja opastusta messuosallistumiseen. Kansainvälinen messujen päivä, Global Exhibition Day, järjestetään nyt toista kertaa. Teemapäivää koordinoi messualan kansainvälinen liitto UFI (The Global Association of the Exhibition Industry), jolla on 720 jäsenyritystä 84 maassa. Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry kattaa hyvin ammattimaisen messujärjestämisen Suomessa. Jäseniä ovat Suomen Messut Osuuskunta, Tampereen Messut Oy, Turun Messukeskus Oy, Lahden Messut, Jyväskylän Messut Oy, Pohjois-Suomen Messut ry., Expomark Oy, Pohjanmaan Expo Oy, Suomen Asuntomessut Osuuskunta, Easyfairs ja Mediapro Messut.

Lisätietoja: Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry, puheenjohtaja Hannu Vähätalo, puh. 020 7701204, hannu.vahatalo@tampereenmessut.fi

spacer
kuvasarja10 kuvasarja10
spacer

Tiedote 19.4.2017

Pohjois-Suomen Messut ry saa uuden toimitusjohtajan

Tapahtumajärjestäjää ryhtyy luotsaamaan kauppatieteiden maisteri Anna Tiensyrjä, 36 (kuvassa), joka siirtyy uuteen tehtäväänsä viimeistään heinäkuun alussa. Samalla Pohjois-Suomen Messujen pitkäaikainen toimitusjohtaja Aila Jääski jää eläkkeelle. Oulun yliopistosta valmistunut Tiensyrjä on viimeksi toiminut tapahtumapäällikkönä Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:ssä Helsingissä. Hänellä on myös laaja kokemus kansainvälisen kaupan tehtävistä eri yrityksissä. Tiensyrjä aloittaa työnsä Pohjois-Suomen Messuilla ensin varatoimitusjohtajana toukokuun alussa. Pohjois-Suomen Messujen hallituksen puheenjohtaja Marjo Kolehmainen kertoo, että hallitus ryhtyy nyt Tiensyrjän kanssa laatimaan tapahtumajärjestäjälle uutta strategiaa. "Siitä tulee ilman muuta kasvustrategia. Uudeksi toimitusjohtajaksi halusimme nimenomaan kehittäjän ja rakentajan – henkilön, joka mielestämme parhaiten sopii kasvustrategian toteuttajaksi".
Kolehmainen korostaa, että messut ovat tätä nykyä vahvassa murroksessa. Tämän vuoksi messujärjestäjiltä kaivataan uusia ideoita ja uusia ajatuksia. Tällaisia Pohjois-Suomen Messujen hallitus uskoo Tiensyrjän tuovan mukanaan. Pitkään Pohjois-Suomen Messuja johtanut Aila Jääski saa Marjo Kolehmaiselta kiitokset hienosta panoksesta yhdistyksen hyväksi. "Aila Jääski on vetänyt yhdistystä yrittäjämäisellä otteella ja pystynyt nostamaan sen alallaan erittäin vahvaksi tekijäksi". Anna Tiensyrjä sanoo aloittavansa työt Pohjois-Suomen Messujen palveluksessa innoissaan ja hyvillä mielin. "Tapahtumaliiketoiminta on minun intohimoni ja olen tavattoman iloinen, että pääsen nyt viemään sitä eteenpäin Pohjois-Suomessa". Tiensyrjän mukaan Pohjois-Suomen Messujen tarjontaa pyritään jatkossa laajentamaan uusille asiakassegmenteille ja tukemaan samalla vahvemmin pohjoissuomalaista liiketoimintaa.
Pohjois-Suomen Messut ry:n jäseniä ovat Pohjois-Suomen suurimmat kaupungit sekä joukko pohjoisen alueen yrityksiä. Yhdistys on perustettu vuonna 1951. Tänä vuonna sen järjestämiä päätapahtumia ovat Rakentajamessut ja Seniori-Messut, molemmat Oulussa, Rovaniemellä ja Torniossa.