Pohjois-Suomen Messut, messut, rakentajamessut, rakentaminen, remontointi, sisustus, sisustaminen, sisustusmessut, sisustussuunnittelu, sisustussuunnittelija, remontoija, rakentaja, korjausrakentaminen, uudisrakentaminen, omakotitalo, kesämökki, vapaa-ajan asunto, asunto, koti, LVI-työt, sähkötyöt, katon korjaaminen, seniori, vanhus, ikä-ihminen, kotihoito, apuvälineet, seniorimessut, seniori-messut, ysävä-palvelu, ystävyys, kirjamessut, kirjallisuus, kirja, kirjat, lukeminen, matkailu, harrastukset, harrastus, vapaaehtoistyö, perhe, kumppani, aviopuoliso, terveys, terveet elämäntavat, terveydenhoitopalvelut, sairaanhoito, mieliala, Eteenpäin, koulutusmessut, rekrytointi, koulutus, työelämä, oppilas, oppilaat, koululaiset, koululainen, opiskelija, opiskelijat, koulutusvaihtoehdot, yliopisto, korkeakoulu, ammattikorkeakoulu, ammattikoulu, jatko-opiskelu, kymppiluokka, ammatti, työntekijä, työnhakija, yrittäjä, yritys
fb Facebook Instagram You Tube
lappiatalo

Lappia-talo, Rovaniemi

Jorma Eton tie 8 A, 96100 Rovaniemi
Puhelin: Hanna Yli-Korpela 0400 974 702
Sijainti karttapalvelussa
www.rovaniementeatteri.fi/Lappia-talo
hanna.yli-korpela(at)rovaniemi.fi


Teatteri- ja kongressikeskus Lappia-talo valmistui kahdessa vaiheessa. Aluksi rakennettiin yleisradion ja musiikkiopiston tilat sekä nuorisotilat, toisessa vaiheessa toteutettiin varsinaiset päätilat: teatterisali ja kongressitilat. Talo vihittiin 7.2.1976. Paikalla olivat sekä Elissa että Alvar Aalto. Vihkimistilaisuus oli viimeinen, jossa Aalto oli itse läsnä. Eteishallin, lämpiön ja teatterisalin sekä kongressisalin muodostamaa kokonaisuutta on korostettu materiaalivalinnoilla sekä Artekin kalusteilla. Eteishallin ja lämpiöön johtavan portaikon lattiamateriaali on Louen kalkkikiveä - Lapin marmoria. Lappia-talon monipuoliset toiminnot piirtyvät rakennuksen ulkoisessa hahmossa. Katonhahmossa pehmeästi kaareutuvia kattomuotoja on verrattu Lapin tunturimaisemaan.


Etäisyys Rovaniemen keskustasta on vain 2 km. Laajat paikoitusalueet. Sijainti on sopiva mm. suurtapahtumille (liitto- ja puoluekokoukset, kongressit), messuille ja näyttelyille.

Lappia-talon salit

Lappia-talossa on kolme salia: 110-paikkainen Kero-sali, 300-paikkainen Saivo-sali sekä 419-paikkainen Tieva-sali.
Lappia-talon pohjakerroksessa sijaitseva monitoimitila Saivo-sali on muunneltavissa kokous-, näyttely-, ravintola- ja esiintymistilaksi. Tila soveltuu myös vapaamuotoisiin tilaisuuksiin. Tilan pinta-ala noin 450 m². Ravintolakäytössä on 300 istumapaikkaa, kokouskäytössä 60 paikkaa tuoliriveissä ja 40 paikkaa pöytien kanssa. Kokousvarustus toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaan. Huonekorkeus 2,5 m, tilassa on pylväitä. Tieva–salissa järjestetään kongresseja, kokouksia, juhlia, teatteri– ja tanssiesityksiä sekä kevyen– ja klassisen musiikin konsertteja. Tilava näyttämö ja teatteritekniikka antavat mahdollisuuden toteuttaa moni–ilmeisiä tilaisuuksia. Tieva–salissa on 419 paikkaa +10 pyörätuolipaikkaa, kirjoitustaso 405 paikalla. Tieva– ja Kero–sali yhdistettynä paikkaluku 550. Ala-aulan pinta-ala noin 450 m², tilan korkeus 3,1 m.

Rakennuksessa toimii myös Rovaniemen Teatteri. Vuosina 2013–2015 Lappia-taloon toteutettiin laaja peruskorjaus ja laajennus. Sen yhteydessä saneerattiin teatterin ja musiikkiopiston tiloja sekä rakennettiin uusi maanalainen laajennusosa, jonne tulee teatterin lavastamo.