Pohjois-Suomen Messut, messut, rakentajamessut, rakentaminen, remontointi, sisustus, sisustaminen, sisustusmessut, sisustussuunnittelu, sisustussuunnittelija, remontoija, rakentaja, korjausrakentaminen, uudisrakentaminen, omakotitalo, kesämökki, vapaa-ajan asunto, asunto, koti, LVI-työt, sähkötyöt, katon korjaaminen, seniori, vanhus, ikä-ihminen, kotihoito, apuvälineet, seniorimessut, seniori-messut, ysävä-palvelu, ystävyys, kirjamessut, kirjallisuus, kirja, kirjat, lukeminen, matkailu, harrastukset, harrastus, vapaaehtoistyö, perhe, kumppani, aviopuoliso, terveys, terveet elämäntavat, terveydenhoitopalvelut, sairaanhoito, mieliala, Eteenpäin, koulutusmessut, rekrytointi, koulutus, työelämä, oppilas, oppilaat, koululaiset, koululainen, opiskelija, opiskelijat, koulutusvaihtoehdot, yliopisto, korkeakoulu, ammattikorkeakoulu, ammattikoulu, jatko-opiskelu, kymppiluokka, ammatti, työntekijä, työnhakija, yrittäjä, yritys
fb Facebook Instagram You Tube
seniori

Seniori-Messut 50+ & kirjallisuus ja kulttuuri. Mukana laajennettu matkailuosastojen kokonaisuus!

Pohjois-Suomen Messut järjestää syksyllä 2017 kolmet Seniori-Messut 50+ Oulussa, Rovaniemellä ja yleisön pyynnöstä nyt myös Torniossa! Tervetuloa näytteilleasettajaksi Seniori-Messuille 2.-3.9.2017 Tornioon Club Teatrialle Elämystehdas Lapparille (Vesaisenkatu 1, Tornio), Ouluun 16.–17.9.2017 Ouluhalliin (Ouluhallintie 20, Oulu) ja Rovaniemelle 18.-19.11.2017 Santasport Lapin Urheiluopistolle (Hiihtomajantie 2, Rovaniemi) tarjoamaan aktiivisille ikäihmisille kaikkea sitä, mitä he tarvitsevat. Tapahtumat ovat upeita tilaisuuksia esitellä tälle kohderyhmälle tuotteitanne ja palveluitanne. Kirjallisuus ja kulttuuri sekä matkailu ovat edelleen vahvasti mukana.
Tänä päivänä seniorit ovat kiinnostuneita omasta ja läheistensä terveydestä ja kaikenlaisesta hyvinvoinnista. Liikunnan terveyttä ja toimintakykyä ylläpitävä vaikutus on nykyisin itsestään selvää ja siitä halutaan tietoa. Erilaiset kuntosalit, jumpparyhmät ja tanssimahdollisuudet ovat Seniori-Messuilla hyvin tavoitettavissa, ja alan ammattilaisilta saa vinkkejä omaan liikkumiseen.
Lukeminen ja kirjallisuus ovat edelleen suosittujen harrastusten kärjessä, ja messujen kirjaosastot ovat vieraiden toivepaikkoja. Kirjallisuuden asiantuntijat ovat hyvin edustettuina, ja messuvieraat ovat kiinnostuneita keskustelemaan kirjoista sekä hankkimaan hyvää kirjallisuutta itselle ja lahjaksi.
Teknologia on tulossa myös ikäihmisten koteihin heidän niin halutessa. Seurantalaitteilla voidaan tutkia arkirutiineja ja huomioida nopeastikin niissä tapahtuvat mahdolliset muutokset. Järjestelmä kerää tietoa esim. ihmisen liikkumisesta kotioloissa. Omaiset, lääkäri tai kotihoito saa näistä tunnistimista paljon tärkeää tietoa. Eettisesti hyväksytty teknologia lisää parhaimmillaan turvallisuuden tunnetta ja elämän hallintaa.

Osa ikäihmisistä tarvitsee apuvälineitä ja niitä toivotaan messuille testattavaksi. Kulkemiseen, pukeutumiseen, syömiseen ja muihin arkirutiineihin voidaan tarvita apua. Asiantunteva esittely on apuvälineissä erityisen tärkeää.
Matkailu on edelleen senioreiden suosiossa, ja olemme jälleen varanneet matkailuosastoille hyvän tilan. Kotimaan matkat, kylpylät hoitoineen, risteilyt sekä monenlaiset matkat ulkomaille ovat monen toiveissa. Useampi ikäihminen kertoo tulleensa messuille nimenomaan tutustumaan matkatarjontaan ja -tarjouksiin. Myös nimenomaan senioreille räätälöidyt matkapaketit kasvattavat suosiotaan.

Yrityksillä ja yhteisöillä on mahdollisuus näkyä, kuulua ja esitellä toimintaansa myös messujen ohjelmalavoilla. Ohjelmalava-aika varataan ennakkoon messutoimistosta ja se on ilmainen. Messut ovat avoinna Torniossa, Oulussa ja Rovaniemellä molempina päivinä klo 10–17. Kerromme mielellämme lisää messutapahtumista puh. 010 832 0006* sekä 010 832 0001*/ allekirjoittanut. Voitte ilmoittautua messutoimistosta saatavalla ilmoittautumislomakkeella, alla olevalla www-lomakkeella tai sähköpostitse Maarit Mäntylälle: projektimarkkinointi(at)pohjois-suomenmessut.fi tai: anna.tiensyrja(at)pohjois-suomenmessut.fi. Tervetuloa Seniori-Messuille!

Messuterveisin Anna Tiensyrjä
Toimitusjohtaja
Pohjois-Suomen Messut ry

spacer
messupainikkeet_sen
seniorikansi
spacer

Lataa yläpuolelta Tornion, Oulun ja Rovaniemen messujen aluekartat sekä Seniori-Messujen pdf-esite!

Jos sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä. Yhteystiedot.
Voit ladata messujen logomateriaalia käyttöösi aineistot-sivulta.

Seniori-Messut 2017 Ilmoittautumislomake

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi tällä lomakkeella Tornioon, Ouluun ja Rovaniemelle. Täytä lomake huolellisesti, saat kopion siitä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Mikäli et saa kopiota (tarkista myös roskapostikansiosi), ole ystävällinen ja täytä lomake uudelleen. Kiitos.


 

Osallistumisehdot

1. Toimeenpano

Järjestäjä: Pohjois-Suomen Messut Ry
Paikat ja ajat:
- Club Teatria/Elämystehdas Lappari, Tornio 2.-3.9.2017
- Ouluhalli, Oulu 16.-17.9.2017
- Santasport Lapin Urheiluopisto, Rovaniemi 18.-19.11.2017
Aukioloajat: la-su klo 10–17
Sisäänpääsy: pääsylipulla tai asiakaskutsukortilla

2. Paikanvuokrat ja maksut

Torniossa sisätilan paikanvuokra (ilman rakenteita) 60€/m² ja valmisosasto 95€/m². Oulussa sisätilan paikanvuokra (ilman rakenteita) 80€/m² ja valmisosasto 115€ /m². Rovaniemellä sisätilan paikanvuokra (ilman rakenteita) 70€/m² ja valmisosasto 105€ /m². Valmisosaston hintaan sisältyvät näyttelypaikkavuokra, seinät, otsalauta ja matto sekä rakentaminen ja purkaminen. HUOM! OTSALAUTATEKSTI EI KUULU VALMISOSASTON HINTAAN. Ulkotilavuokra TORNIOSSA 25€/m², Oulussa 35€ /m² ja Rovaniemellä 30€ /m². Hintoihin lisätään alv 24 %. Paikanvuokra maksetaan laskun eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen saapuneista suorituksista perimme 8 %:n viivästyskoron.

3. Paikkojen jako

Näytteilleasettajille lähetetään sopimus ja pohjapiirros, johon on merkitty osaston sijainti, tunnukset ja mitat. Ennakkovarausten mukaiset paikkatoivomukset pyritään huomioimaan lopullisessa sijoittelussa. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä näytteilleasettajan osallistumisen.

4. Ilmoittautuminen

Ilmoittautua voi ilmoittautumislomakkeella, netissä tai sähköpostilla. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tilojen sallimissa puitteissa niin kauan kuin tilaa riittää. Ilmoittautumismaksu 100€ + alv 24 %, joka ei sisälly paikanvuokraan, laskutetaan ilmoittautumisen saavuttua. Ilmoittautumismaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Maksamalla ilmoittautumismaksun eräpäivään mennessä näytteilleasettaja vahvistaa paikanvarauksen. Järjestäjä vahvistaa varauksen kirjallisesti, mikä sitoo molempia osapuolia. Sopimuslomake on palautettava allekirjoitettuna määräpäivään mennessä.

5. Sopimuksen purkaminen

Näytteilleasettaja voi peruuttaa osallistumisen 14 päivän kuluessa siitä kun järjestäjän sopimus ja sijoituspiirros on saapunut näytteilleasettajalle. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään erääntyneet laskut. Ilmoittautumismaksua ei kuitenkaan palauteta peruutuksen sattuessa.

6. Asiakaskutsukortit

Järjestäjä lähettää näytteilleasettajalle asiakaskutsukortteja osaston kokoon perustuen tai näytteilleasettajan tilaaman määrän. Kortteja voi tilata lisää messutoimistosta. Järjestäjä laskuttaa näytteilleasettajaa vain palautuneista korteista 3€ / kpl. Hintaan lisätään alv 10%. Asiakaskutsukorttien edelleen myyminen on kielletty.

7. Esittelijäkortit ja P-kortit

Esittelijäkortit ja näytteilleasettajien autopaikoille oikeuttavat pysäköintikortit jaetaan messutoimistosta rakentamisaikana. Esittelijäkortti on pidettävä näkyvästi esillä messuhalleissa liikuttaessa.

8. Sähkö

Järjestäjä huolehtii yleisvalaistuksesta. Osastojen asennustyöt, liittymismaksut ja käyttökulut on kunkin näytteilleasettajan itse kustannettava ja ne laskutetaan tapahtuman jälkeen. Järjestäjän nimeämä asennusliike suorittaa asennukset. Maksut: sisätiloissa valovirta 84€/ liittymä ja voimavirta 126€ /liittymä, ulkoalueella valovirta 118€/ liittymä ja voimavirta 177€ /liittymä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Käyttökulut sisältyvät hintaan. Liittymä tilataan erillisellä lomakkeella tai sähköisesti nettisivulta.
Järjestäjä ei vastaa sähkökatkoksen aiheuttamasta vahingosta.

9. Internet-yhteys

Tilaukset sähköpostitse info(at)pohjois-suomenmessut.fi. Langaton lähiverkkoyhteys Wlan Torniossa. Yhteys Rovaniemellä on 50€ + alv 24 %. Yhteys Oulussa on maksuton, langaton lähiverkkoyhteys PanOulun Wlan -tukiasemaan.

10. Siivoukset

Järjestäjä huolehtii messuhallien siivouksesta ja jätehuollosta avajaispäivää edeltävänä iltana ja sen jälkeen messukäytävien sekä yleis- ja saniteettitilojen osalta. Osastojen messujen aikaisesta siivoamisesta vastaa järjestäjän nimeämä siivousliike. Siivoustilaukset tehdään sähköpostilla messujärjestäjälle. Osastojen välisiivous maksaa 30€ alle 20 m² ja yli 20 m² 60€ + alv 24 %.

11. Vakuutukset

Järjestäjän vastuuvakuutus korvaa vain järjestäjän laitteista tai rakenteista kolmannelle henkilölle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Näytteilleasettajan on itse huolehdittava tarpeelliseksi katsomistaan vastuu- ja muista vakuutuksista (palo-, varkaus- yms.).

12. Paloturvallisuus

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassaolevia paloturvallisuusohjeita. Paloturvallisuutta vaarantavien laitteiden esittelyyn ja käyttämiseen on saatava paloviranomaisen ennakkolupa. Järjestäjä varustaa messualueen käsisammuttimin hallin kiinteiden palopostien lisäksi. Tupakointi on sallittu vain ulkotiloissa.

13. Havaintoesitykset

Audiovisuaalisten laitteiden ja musiikkivälineiden käyttöön samoin kuin havaintoesitysten järjestämiseen on hankittava järjestäjän lupa. TEOSTO perii tekijänoikeuslain edellyttämän palkkion messuosastoilla esitettävästä musiikista ja videoesityksistä. Havaintoesitykset eivät saa häiritä naapuriosastoja.

14. Aikataulu

Torniossa:
* Rakentamisaika 1.9.2017 klo 8–22
* Osastojen on oltava valmiina 2.9.2017 klo 9
* Messut avataan yleisölle 2.9.2017 klo 10
* Purkamisen saa aloittaa aikaisintaan 3.9.2017 klo 17
* Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta 3.9.2017 klo 22 mennessä.

Oulussa:
* Rakentamisaika 15.9.2017 klo 8–22
* Osastojen on oltava valmiina 16.9.2017 klo 8
* Messut avataan yleisölle 16.9.2017 klo 10
* Purkamisen saa aloittaa aikaisintaan 17.9.2017 klo 17
* Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta 17.9.2017 klo 22 mennessä.

Rovaniemellä:
* Rakentamisaika 17.11.2017 klo 8–22
* Osastojen on oltava valmiina 18.11.2017 klo 9
* Messut avataan yleisölle 18.11.2017 klo 10
* Purkamisen saa aloittaa aikaisintaan 19.11.2017 klo 17
* Kaikki tavarat ja rakennelmat on poistettava messualueelta 19.11.2017 klo 21 mennessä.

Messualueeseen kuuluvat myös toiminta-, työnäytös- ja ulkoalueet, joiden rakentamis- ja purkuaikataulu on yllä oleva.

15. Yleiset määräykset

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden messujen peruuttamiseen tai siirtämiseen korvauksetta toiseen ajankohtaan, ellei näitä messuja voittamattomien esteiden vuoksi voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana. Allekirjoittamalla näyttelysopimuksen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja sekä niiden täydennykseksi annettavia ohjeita. Näistä poikkeaminen ilman järjestäjän kirjallista suostumusta voi aiheuttaa messuosaston sulkemisen.
HUOM! Lattioissa ei saa käyttää teippejä, jotka irrottavat maalit.